Kärnkraftens väg 1

Område: Nyköping

Ort: Tystberga

Lokaltyp: Industri/verkstad

Storlek: 12000kvm

Dokument & länkar

Med närhet till Studsvik Tech Park är detta en naturlig plats för företag som arbetar med forskning & utveckling inom energi, miljöteknik & kärnkraft.

Välkommen till Hånö Säteri 1:12, en unik möjlighet för företag att etablera sig i en fastighet där både byggnaden och de tekniska installationerna är i absolut toppskick. Fastigheten, som är belägen strax utanför Nyköping, på adressen Kärnkraftens Väg 1 och 2 i Tystberga, omfattar en markyta på 45 000 kvm och en total lokalarea på ca 12 000 kvm, fördelad på fem huskroppar. Denna placering inom det dynamiska och säkra området vid Studsvik Tech Park, är känd för sin forskning inom kärnkraft sedan 1950-talet.

Energi och miljö

Med ca 0,7MW lågspänning tillgängligt och en framtidssäker inställning till energiförvaltning, är fastigheten väl förberedd för moderna energikrav. Den erbjuder vattenburen kyla med en kapacitet på 610 kW och värms med klimatneutralt fastbränsle. Planer finns för övergång till bergvärme för ännu större effektivitet och miljöhänsyn.

Säkerhet och skydd

Fastighetens säkerhet är exceptionell, med närhet till skyddsobjektet Studsvik Tech Park. Byggnaden är klassad med skyddsklass 2, har ett komplett inbrottslarm, och är belägenhen inom ett av Nordens mest säkra områden, vilket gör detta till en idealisk plats för verksamheter som prioriterar säkerhet.

Teknisk infrastruktur och underhåll

All teknisk utrustning och infrastruktur är kontinuerligt underhållen för att säkerställa driftsäkerhet och effektivitet. Fastigheten är utrustad med fiberanslutningar, avancerade brandskyddssystem med Nitrogensläckning, och system som övervakar och styr alla tekniska installationer. Detta garanterar en problemfri och säker miljö för verksamheten.

Lokaler och faciliteter

I fem huskroppar erbjuder fastigheten över 100 kontorsrum, konferensfaciliteter, auditorium, sex datorhallar, personalmatsal, och gym med bastu. Med ca 110 parkeringsplatser varav 20 laddplatser för elbilar är fastigheten anpassad för framtiden.

Byggrätt och utvecklingspotential

Detaljplanen tillåter industri, och med byggrätt för ytterligare ca 5000 kvm BYA och tillåten byggnadshöjd på ca 16 m finns stora möjligheter för expansion och anpassning.

Läge och kommunikationer

Fastigheten är perfekt placerad ca 25 km från Nyköping, med god tillgång till transport till både Nyköping och Vagnhärad. Nära service såsom hotell och restaurang underlättar vardagen.

Detta är en exceptionell möjlighet att hyra en fastighet, där både byggnad och installationer är i toppskick. Fastigheten underhålls kontinuerligt för att möta morgondagens behov. Hånö Säteri 1:12 är redo att stödja företag som sätter värde på kvalitet, säkerhet och hållbarhet.

Kommunikationer

Fastigheten är belägen ca 25 km från Nyköping.

En bilresa till Nyköping tar ca 28 min. Närmaste busshållplats är Byggninge, som erbjuder linjer till Nyköping och Vagnhärad med en restid om ca 30-35 min.

Parkering

Ca 110 parkeringsplatser på fastigheten, varav ett 20-tal laddplatser.

Service

Restaurang och hotell finns inom gångavstånd.

Vill du veta mer?

Jessica Fredriksson

Uthyrare

070-456 30 27 jessica.fredriksson@nordicpm.se

Intresseanmälan

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.